Overslaan en naar de inhoud gaan

5de leerjaar A

5de leerjaar A
Korneel Lagae
19-05-2022

Een dag in het teken van Wereldoorlog I

Vandaag stond er een educatieve dag omtrent Wereldoorlog I op de planning. 

We namen de Seastar te Nieuwpoort. We doorkruisten de IJzer op weg naar de Dodengang en de IJzertoren. We kregen zelfs een kort bezoek van de Seaking Koksijde. De schuifdeuren gingen open en er werd duchtig heen -en weer gezwaaid. Een super ervaring voor de kinderen.

We trokken richting de Dodengang. De hemelsluizen gingen volledig open. We voelden onze echte soldaten. Door de gietende regen en de grote plassen, trokken we door de loopgraven. Voorzien van de nodige uitleg door onze gids.

Tegen de middag konden we ons verwarmen op de boot. Een drankje en ons lunchpakket deden wonderen. De hemel klaarde op en we waren klaar voor het tweede deel.

De IJzertoren moest eraan geloven. We kregen per klas een gids toegewezen. We leerden de geschiedenis en de functie van de toren kennen. We gingen de 22 verdiepingen omhoog per lift en kregen de kans om de omgeving af te speuren. Per verdieping werd er dieper ingegaan op een aspect: kledij, omgeving, materialen.....

Als laatst trokken we richting Tyne Cot Cemetery. Na een kort woordje uitleg van meester Johan gingen de leerlingen op een gepaste manier rond op het kerkhof.

Met heel wat nieuwe kennis, indrukken en een goed gevoel trokken de leerlingen terug richting Ardooie.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Vertrek
Kimbra Vandewalle
25-04-2022

relaxatie: visualisatie

Op maandag 25/04/22 kregen de leerlingen een relaxatieoefening.

Er werd een visualisatieverhaal voorgelezen door de juf en de leerlingen probeerden zich dat verhaal met gesloten ogen in te beelden. 

Zo creƫren we een rustige klassfeer en voelen de leerlingen zich wat meer ontspannen!

 

 

foto
Kimbra Vandewalle
25-03-2022

lenteschoonmaak 3e graad

Op de zeer zonnige maandagnamiddag 21/03/22 trokken we erop uit met de leerlingen van de 3e graad om een lenteschoonmaak te houden!

De leerlingen hebben dit fantastisch gedaan, want we hebben heel wat zwerfvuil uit de natuur gehaald.

Vuilniszakken vol dus met zwerfvuil... 

Proficiat aan de leerlingen van de 3e graad!

 

 

de foto komt eraan
Coudenys Goedele
Coudenys Goedele