Overslaan en naar de inhoud gaan

2de kleuter

Vanhaverbeke Ann
10-06-2023

Zoem zoem de geheime koffer.....Een speelse ontdekking over het leven van de honingbij in Bulskampveld.

Een speelse ontdekking over het leven van de honingbij.

De klas wordt onthaald door een imker die de kinderen meeneemt op een ontdekkingstocht over het leven van de honingbijen. Alle kinderen krijgen een bijenpakje en worden zo zelf even honingbij. De ontdekkingstocht bevat allerlei opdrachten, spelletjes, verhalen en heel wat leuke weetjes over de taken van de bijenkoningin, de darren en de werksters (bouwbijen, haalbijen, zorgbijen, poetsbijen en wachtbijen). Naarmate de tocht vordert ontdekken de kinderen welke taken er door welke bijen moeten uitgevoerd worden. Er wordt gelopen, gebouwd, gedanst, gepuzzeld en zelfs geprikt! De tocht wordt afgesloten met een bezoek aan de bijenkasten, een proevertje en een heus inleefverhaal over bijen.

Waaauw wat kon de imker Marieke enthousiast vertellen over de bijen. De kleuters luisterden heel aandachtig. De workshop was geslaagd! Bedankt Marieke!

Tijdens de picknick maakten we kennis met eenden die ook best wel honger hadden.....

Het speelplein was super om nog eens te mogen ravotten, glijden, springen en zoveel meer.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Groepsfoto met de bijtjes.
Vanhaverbeke Ann
22-05-2023

Onze schoolreis naar Hoeve Ter Kerst.

Op school reis naar Hoeve Ter Kerst!

* zalig weertje

* blije en vrolijke kleuters

* warm onthaal

* genieten van het spelen

* enthousiaste begeleiders

* een lekker ijsje

* veel speelplezier

Kortom een geslaagde uitstap!

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
De uiltjes op uitstap!
Vanhaverbeke Ann
12-02-2023

Noord-en Zuidpool in onze klas.

Pinguïns, ijsberen, Antarctica, de inuit cultuur, een iglo, een walrus,...

Zoveel om op te noemen en om over te vertellen.

Er was heel wat belangstelling en leergierigheid bij de kleuters. Filmpjes bekijken. Digitale spelletjes spelen op de i-pads. Krullenbol: de pinguïn tekenen op muziek.....We mochten een pinguïn en een ijsbeer knutselen, een iglo nabouwen, sneeuw toveren met toverstof, experimenteren met ijsblokken. De juf had ook ijshanden ( plastieken handschoenen opvullen met water en dan in de diepvriezer). Dat was gek.. Een bevroren hand doorgeven....

En natuurlijk ook een liedje zingen. Sommige kleuters durfden dit helemaal alleen!

Kortom een boeiend thema voor groot en klein. 

Veel kijkplezier met de foto's en het filmpje.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Klasfoto.
Vanhaverbeke Ann
18-11-2022

Dag Pompom en Loeloe.

Dit jaar werkt het derde kleuter met de methode Dag Pompom:

Een unieke totaalaanbod voor de 3de kleuterklas waarin je kleuters spelenderwijs kennismaken met alle ontwikkelingsdomeinen en elk op hun eigen niveau worden uitgedaagd; dat is Dag Pompom! 

Klaspop Pompom neemt de kleuters mee op leerrijke avonturen doorheen alle educatieve domeinen en brengt leren in de 3de kleuterklas tot leven! De doelgerichte activiteiten, differentiatie op drie niveaus en maximale ondersteuning voor de leerkracht, maken van Dag Pompom! een uiterst gebruiksvriendelijk pakket.

Pompom is het neefje van Loeloe, die een jaartje jonger is. Hij kan goed luisteren en iedereen kan altijd bij hem terecht. Hij verwondert zich vaak over kleine dingen en is erg begaan met al zijn vriendjes. Rond oma’s huis beleeft hij heel wat avonturen en doet hij soms gekke dingen. Pompom gaat mee op pad met je kleuters in hun laatste jaar op de kleuterschool en helpt hen om zich voor te bereiden op het 1ste leerjaar.

Volgend jaar werken we met Dag Loeloe voor de tweede kleuterklas.

Er komen zeker nog artikels en foto's over deze werking.

Juf. Lieve en ikzelf zijn in elk geval heel enthousiast.

En wat een geluk. Ik heb de klaspoppen gekregen van een mama die ze voor mij heeft gehaakt. Nog eens hartelijk bedankt.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Pompom en Loeloe zelf gehaakt.
Vanhaverbeke Ann
17-11-2022

TRAINING ROTS EN WATER

Rots en water....

“Voor iedereen die wil leren om op een rustige en beheerste manier op te komen voor zichzelf.”

Rots en Water heeft als doel het verbeteren van weerbaarheid, zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden. Jongeren weten soms geen blijf met alles wat op hen afkomt. Ze zijn niet weerbaar genoeg, of reageren net te agressief. Hoe pakken we dit aan?

Samen met  zorgjuf. Mieke en een superenthousiaste groep collega's van de G8 mocht ik een intensieve driedaagse training volgen in Hooglede.

Ik keek er enorm naar uit maar was natuurlijk ook wel heel nieuwsgierig.....Wat hadden we geluk met onze trainer Stijn hij was enorm begeesterd door de methode en kon het met veel enthousiasme naar voor brengen. Iedereen had hetzelfde doel: bijleren van de methode en van elkaar.

We maakten kennis met de verdedigingsgroet, balansoefeningen, chinees boksen,.....en vooral respect tonen. Ik mocht een training geven aan juf. Lieve en aan haar kleuters. Dat was best spannend. 

De yogaoefeningen die ik geef aan mijn kleuters zitten ook verweven bij de rots en water oefeningen. De kleuters kunnen ook echt tonen wat ROTS is en WATER is. 

Onze school werkt ook al met de executieve functies samen met Rumi en Romi maar de oefeningen van Rots en Water zitten hier echt wel in verstopt. Zoals de STOPKRACHT. Dit komt ook voor bij Rots en Water. Maar dan wijst ons handje naar het hart. Dit komt minder bedreigend voor.

Ik kijk al uit naar het vervolg.

Respect!

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Vanhaverbeke Ann
05-09-2022

Klasfoto van de kleine en de grote uiltjes!

Klasfoto van de enthousiaste uiltjes.

Klasfoto van de enthousiaste uiltjes.
Vanhaverbeke Ann
Vanhaverbeke Ann