Overslaan en naar de inhoud gaan

2de/3de kleuter A

Vanhaverbeke Ann
12-02-2023

Noord-en Zuidpool in onze klas.

Pinguïns, ijsberen, Antarctica, de inuit cultuur, een iglo, een walrus,...

Zoveel om op te noemen en om over te vertellen.

Er was heel wat belangstelling en leergierigheid bij de kleuters. Filmpjes bekijken. Digitale spelletjes spelen op de i-pads. Krullenbol: de pinguïn tekenen op muziek.....We mochten een pinguïn en een ijsbeer knutselen, een iglo nabouwen, sneeuw toveren met toverstof, experimenteren met ijsblokken. De juf had ook ijshanden ( plastieken handschoenen opvullen met water en dan in de diepvriezer). Dat was gek.. Een bevroren hand doorgeven....

En natuurlijk ook een liedje zingen. Sommige kleuters durfden dit helemaal alleen!

Kortom een boeiend thema voor groot en klein. 

Veel kijkplezier met de foto's en het filmpje.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Klasfoto.
Vanhaverbeke Ann
18-11-2022

Dag Pompom en Loeloe.

Dit jaar werkt het derde kleuter met de methode Dag Pompom:

Een unieke totaalaanbod voor de 3de kleuterklas waarin je kleuters spelenderwijs kennismaken met alle ontwikkelingsdomeinen en elk op hun eigen niveau worden uitgedaagd; dat is Dag Pompom! 

Klaspop Pompom neemt de kleuters mee op leerrijke avonturen doorheen alle educatieve domeinen en brengt leren in de 3de kleuterklas tot leven! De doelgerichte activiteiten, differentiatie op drie niveaus en maximale ondersteuning voor de leerkracht, maken van Dag Pompom! een uiterst gebruiksvriendelijk pakket.

Pompom is het neefje van Loeloe, die een jaartje jonger is. Hij kan goed luisteren en iedereen kan altijd bij hem terecht. Hij verwondert zich vaak over kleine dingen en is erg begaan met al zijn vriendjes. Rond oma’s huis beleeft hij heel wat avonturen en doet hij soms gekke dingen. Pompom gaat mee op pad met je kleuters in hun laatste jaar op de kleuterschool en helpt hen om zich voor te bereiden op het 1ste leerjaar.

Volgend jaar werken we met Dag Loeloe voor de tweede kleuterklas.

Er komen zeker nog artikels en foto's over deze werking.

Juf. Lieve en ikzelf zijn in elk geval heel enthousiast.

En wat een geluk. Ik heb de klaspoppen gekregen van een mama die ze voor mij heeft gehaakt. Nog eens hartelijk bedankt.

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Pompom en Loeloe zelf gehaakt.
Vanhaverbeke Ann
17-11-2022

TRAINING ROTS EN WATER

Rots en water....

“Voor iedereen die wil leren om op een rustige en beheerste manier op te komen voor zichzelf.”

Rots en Water heeft als doel het verbeteren van weerbaarheid, zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden. Jongeren weten soms geen blijf met alles wat op hen afkomt. Ze zijn niet weerbaar genoeg, of reageren net te agressief. Hoe pakken we dit aan?

Samen met  zorgjuf. Mieke en een superenthousiaste groep collega's van de G8 mocht ik een intensieve driedaagse training volgen in Hooglede.

Ik keek er enorm naar uit maar was natuurlijk ook wel heel nieuwsgierig.....Wat hadden we geluk met onze trainer Stijn hij was enorm begeesterd door de methode en kon het met veel enthousiasme naar voor brengen. Iedereen had hetzelfde doel: bijleren van de methode en van elkaar.

We maakten kennis met de verdedigingsgroet, balansoefeningen, chinees boksen,.....en vooral respect tonen. Ik mocht een training geven aan juf. Lieve en aan haar kleuters. Dat was best spannend. 

De yogaoefeningen die ik geef aan mijn kleuters zitten ook verweven bij de rots en water oefeningen. De kleuters kunnen ook echt tonen wat ROTS is en WATER is. 

Onze school werkt ook al met de executieve functies samen met Rumi en Romi maar de oefeningen van Rots en Water zitten hier echt wel in verstopt. Zoals de STOPKRACHT. Dit komt ook voor bij Rots en Water. Maar dan wijst ons handje naar het hart. Dit komt minder bedreigend voor.

Ik kijk al uit naar het vervolg.

Respect!

Bekijk meer foto's op: Logo Google Photos
Vanhaverbeke Ann
05-09-2022

Klasfoto van de kleine en de grote uiltjes!

Klasfoto van de enthousiaste uiltjes.

Klasfoto van de enthousiaste uiltjes.
Vanhaverbeke Ann
Vanhaverbeke Ann